Minho | Douro | Dão | Bairrada | Estremadura

Minho | Douro | Dão | Bairrada | Estremadura 2017-09-16T12:39:06+00:00

Met 250.000 hectare aan wijngaard staat Portugal op plaats nummer vier qua wijnbouwoppervlakte in Europa. De opbrengst per hectare ligt hier echter lager. Ondanks de eeuwen oude wijnbouwtraditie is het produceren van wijn hier nog altijd in beweging. Door de combinatie van inheemse druivenrassen en traditionele technieken samen met internationale druiven en moderne wijnbereiding biedt dit vooruitgang en groei voor de Portugese wijnmaker.

De wijnregio’s zijn verdeeld in 24 DOC herkomstgebieden. Het levert van Noord tot Zuid bijzonder intense, smaakvolle, krachtige wijnen met een uniek karakter. De signatuur van het terroir komt perfect tot uiting in de wijnen van Portugese bodem, net een tikkeltje temperamentvoller dan wat u wellicht bent gewend.

Minho: Dit wijngebied ligt het meest noordelijk en staat vooral bekend om de jonge wijnen Vinho Verde (Groene wijn) genaamd. Deze kwaliteitswijnen kunnen zowel wit als rood zijn, maar het meest populair zijn de licht bruisende wijnen. De grond is specifiek en bestaat uit humus, graniet en zand.

Douro: Een prachtige wijnstreek wat zich centreert langs de gelijknamige rivier Douro. Steile hellingen beplant met oude wijnstokken, tot 100 verschillende druivensoorten op een bodem van schiste en gebrokkelde rotsblokken. Bekend en bemind om de Port.
Dão: Een wijngebied in het binnenland van Portugal, gelegen aan de Rio Dão. De bodem bestaat uit graniet en leisteen waar rode druiven perfect op gedijen. Deze streek investeert veel in ontwikkeling van wijnbereiding en jonge wijnmakers brengen zo moderne wijnen op de markt.

Bairrada: De wijnregio tussen Dão en zee, waar de bodem bestaat uit klei en de productie wordt gedomineerd door rode wijnen. Door de vruchtbaarheid van de grond zijn de wijnen uit dit gebied veelal krachtig en vol.
Estremadura: Deze wijnstreek ligt net boven Lissabon. Het terroir is hier zeer divers en geeft gelegenheid allerlei soorten wijn te produceren. Van tafel wijn tot aan bijzondere wijnen die pas na 10 jaar op de markt terecht komen. De grond is doorgaans arm waardoor de wortels diep aarde, dit leidt tot ziltige en mineraalrijke aroma´s. Wijnen uit dit gebied hebben een lang bewaarpotentieel.

Naam Eigenschappen PDF
Sequeirinha The Family’s Choice Branco PDF
Sequeirinha The Family’s Choice Rosé PDF
Sequeirinha The Family’s Choice Tinto PDF
Vale Da Palha Branco Vinho de Mesa
Vale Da Palha Tinto Vinho de Mesa
Bom Caminho Vinho Tinto Bairrada DOC
Puro Requinte Vinho Verde DOC Minho
Puro Requinte Loureiro Grande Escolha Vinho Verde DOC Minho
Sofis Vinho Tinto DOC Douro
Quinta de Lemos Dona Georgina Dão DOC
Quinta de Lemos Touriga Nacional Dão DOC