Schlossgut Hohenbeilstein

Baden - Württemberg

Schlossgut Hohenbeilstein 2017-08-16T11:55:42+00:00

Hartmann Dippon is eigenaar van de beste Biologische Wijnmakerij van Württemberg en omstreken. Familie Dippon is sinds 1959 trotse eigenaar van Schlossgut Hohenbeilstein waar men met passie werkt aan zuivere, bijzondere en toonaangevende wijnen uit de streek. Ze werken hier met zoveel respect voor behoud van natuur en erfgoed. Alles wat zij doen is op basis van de biotechnologie en biologische landbouw. Het Schlossgut bestaat sinds de 12e eeuw. Hier wijst de oude machtige ‘Langhans’ Kasteeltoren u de weg naar de top van de burcht, langs de idyllische kronkelweg op een met wijnranken bedekte heuvel. Sinds de Romeinse tijd zijn hier de wijnstokken geplant op de zuidelijke hellingen van dit Duitse Kasteel. Het landgoed telt 16 hectare en is deels opgedeeld in wijngaardterrassen voor premium wijnen. Talrijke Auszeichnugen en onderscheidingen bevestigen de kwaliteit van het streven naar Schlossguts beste wijnen. Vanaf 1992 is het wijnhuis volledig overgegaan op gecertificeerde biologische teelt.

Naam Eigenschappen PDF
Gutswein Johanniter Trocken QBA Württemberg PDF
Silberling Weissburgunder Trocken QBA Württemberg PDF
Silberling Cabernet Blanc Trocken QBA Württemberg PDF
Silberling Muscattrollinger QBA Württemberg PDF
Edition J. Spätburgunder QBA Württemberg PDF