Log in als bestaande klant

Bellenda

Bellenda; een sprankelend bestaan! Deze wijnmakers familie fascineert en beweegt zich met zoveel overgave en plezier in de Wereld van mousserende wijnen. Volgens hen is er geen betere manier om jezelf tot uitdrukking te brengen. Sprankelend of semi-sprankelend, met of zonder sediment, klassiek of M├ęthode Charmat, alles kan worden verweven en gecombineerd, afhankelijk van het fruit uit de wijngaard, volgens lokale tradities, of zelfs op een eenvoudig verlangen om iets te proberen dat nog nooit eerder is geprobeerd. Echte vakmensen met heel veel liefde voor wijngaard, omgeving en traditie van wijn maken.
En dan ook nog eens met een sustainable mindset! Zo gaan zij te werk:

  • geen onkruidverdelgers in de wijngaard, zo bewerken ze de grond en maaien ze de grassen;
  • herwinnen het snoeisel van de wijnstok en gebruiken ze om energie te produceren;
  • behouden grote bosgebieden op het terrein om de biodiversiteit te stimuleren;  
  • gebruiken gerecycled glas voor de flessen en gerecyclede verpakkingsmaterialen verkregen uit gecertificeerde hernieuwbare bronnen;  
  • vervangen geleidelijk conventionele daken door groendaken om de uitstroom van regen te vertragen;
  • proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van warmtepompen en aardgas voor het verwarmen van ruimtes;
  • De elektrische energie komt bijna geheel uit de zonnepanelen  

De druiven groeien op de Venetiaanse heuvels tussen de 120-140 meter hoogte. Half september worden de druiven met de hand geoogst. Het weer is hier gematigd, met koude winters, warme zomers en constante wind. De temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn aanzienlijk, vooral in de zomer wat zorg draagt voor een goede rijping van de verschillende druivensoorten.  

Kortom een wijnhuis om te om armen!

Bellenda