Log in als bestaande klant

Giuliana Vincini

“Je bent  niet als vrouw geboren, maar je wordt tot vrouw gemaakt”

Simone de Beauvoir

Het verhaal van Giuliana is er een van onzichtbaarheid, ondergeschiktheid en verlossing.
Deze feministe is geboren in 1925, in een patriarchaal gezin, in het begin van een eeuw waarin de vrouw nog ten deel stond aan de man.  Een tijd waarin je je lot als vrouw veilig moest stellen door het sluiten van een juist en goed huwelijk, maar dat niet ging zonder bruidsschat. Meisjes waren dan ook meer een kwelling voor de familie dan een aanwinst. Het was eigenlijk een economische last.

Toen haar geboorte aan haar vader Giustino Ciavolich werd aangekondigd, verliet papa onmiddellijk het huis om een nieuwe hoed te kopen. Totdat hij hoorde dat hij een dochter had gekregen. De hoed werd direct weer terug gebracht naar de hoedenmaker. De geboorte van Giuliana was dan ook verre van feest. Het was zoveel anders toen 5 jaar later haar broer Giuseppe werd geboren.

De familie Ciavolich was grootgrondbezitter, maar door de positie van de vrouw aan het begin van de 20e eeuw in Italië was het voor deze eerstgeborenen altijd onmogelijk om haar deel van het onroerend goed te beheren. Het was dus logisch dat het erfgoed naar haar broer ging na het overlijden van hun vader.

Nooit gezien, nooit gevraagd, nooit erbij betrokken en toch liefde voor haar familie domein. Het bloed blijft kruipen waar het nooit gaan kon, totdat Giuliana, die haar hele leven zonder enig vermogen heeft doorgebracht, besloot op 95 jarige leeftijd haar landgoed over te dragen aan haar nichtje Chiara Ciavolich.
Dit is hét moment, háár moment om de geschiedenis te keren. Haar ‘zijn’ te laten gelden en zichzelf te verlossen uit de greep van de tijd.  

Op twee voorwaarden: De wijn die geproduceerd wordt, mag niet in naam van Ciavolich maar moet die van haar zo geliefde grootmoeder Donna Ernestina Vicini dragen.
Ten tweede, de wijn die onder haar naam wordt gemaakt moet een doel treffen. Ze wil dat het alle vrouwen ondersteunt in hun proces van emancipatie en zelfbevestiging.

Een ware wedergeboorte van deze krachtige en vastberaden vrouw Giuliana Vicini!

Giuliana Vincini