Log in als bestaande klant

Marchese Luca Spinola

Marchese Luca Spinola is een familiewijnbedrijf met een geschiedenis die start in de 11e eeuw. De wortels van deze adellijke familie Spinola liggen in Gavi, een stad in de Piëmonte, waar generaties van ontdekkingsreizigers, condottierri (aanvoerders van het leger), schilders en Gouverneurs voor gingen. Zelfs de vrouwen van de Spinola heren behaalde Wereldfaam als Muze van vooraanstaande Renaissanceschilders zoals Rubens, Van Dyck, Botticelli en Velazquez. Een familie met een passende rijkdom en aanzien. Mede hierdoor verwierven zij diverse stukken grond, waaronder landerijen voor wijngaarden. 

De oorsprong van de Cortese druif in deze streek dateert uit 1630. De aanplant en verzorging van deze wijngaarden is van generatie op generatie overgedragen. Sinds de komst van Andrea Spinola in 2006 maakt het domein een transformatie door en wordt de productie van deze wereldbekende witte druif naar een hoger niveau getild. Uit overtuiging om het milieu maar ook het familie erfgoed te willen beschermen is Andrea Spinola overgegaan in een volledige biologische benadering van druiventeelt. Andrea bruist niet alleen van een enorme passie voor Cortese maar ook van een ongekende creativiteit en neus voor kwaliteit. Een inspirerende wijnmaker! 

“Breathe the fragrance of this land, to grow up with its fl avours and to experience in full the depth of our family’s roots in Gavi” 

Winemaker and owner Andrea Spinola  

Marchese Luca Spinola