Log in als bestaande klant

Claudius Morand

Wijnhuis Claudius Morand produceert verschillende wijnen, allen gemaakt met evenveel liefde. Wij vertellen u graag meer over deze selectie, maar laten het aan u over om uw favoriet te kiezen.

Beaujolais, het wijnbouwgebied dat deel uitmaakt van de regio Bourgogne, echter geheel met eigen signatuur en liefde voor de Gamay-druif en verdeeld in verschillende Cru’s.

Fleurie, de beroemdste Cru uit de Beaujolais. De wijnstokken staan uitsluitend op een granietbodem. Een verleidelijke wijn door zijn elegante smaak, die fluweel is en een aroma van bloemen en fruit heeft. Iris, viool, roos, perzik, bosbes en rood fruit komen in de geur voor. Deze Cru wordt beschouwd als de meest vrouwelijke Cru van de streek, dat komt misschien wel omdat de ‘Madone de Fleurie’ boven op de heuvel over de wijngaarden van Fleurie waakt.
Morgon, waar de wijn haar naam dankt aan het gelijknamige dorp waar de wijngaard gesitueerd ligt. Deze soepele rode wijn barst van het zwarte fruit gecombineerd met een minerale ondertoon herkenbaar voor Gamay.
Chiroubles, de druiven zijn afkomstig van de hogere hellingen met dunnen en schaarse graniet en zand grond van Chiroubles. Dit levert een wijn vol elegantie, charme, finesse en zachte tannine op met heerlijke tonen van viooltjes.
Juliénas, doordat de Gamay hier geplant staat op sedimentaire bodem met het overblijfsel alluviale, geeft dit een rijk potentieel aan deze van origine fruitige Beaujolais-stijl wijn. Juliénas geeft goed gestructureerde, diep gekleurde wijnen met bewaarpotentieel.
Brouilly, wederom een goed gestructureerde wijn door een aanplant op hard graniet en groenblauwe schist. Deze rode wijn heeft een zeer aangename geur van framboos, kersen en verrassende peeraroma’s. Een fruitige smaak met zachte tannine en een middellange aangename afdronk.

Claudius Morand