Log in als bestaande klant

Asara Wine Estate

Het op 180 hectare staande Wine Estate is een van de grootse in het Kaapse wijnlandschap. De naam Asara is afgeleid van de drie Afrikaanse goden Astar, Asis en Asase. Deze goden refereren aan de aarde, zon en hemel. Het geeft de symbiose weer van balans en evenwicht van de natuur eveneens het karakter wat de wijnen van Asara weerspiegelt. Wijnmaken bij Asara is een gemeenschappelijke inspanning waarbij het team een klassieke stijl benaderd, minimale handelingen en ingrijpen hanteert in de kelders maar bovenal het unieke en speciale terroir van de wijngaarden tot uiting wilt laten komen in elke wijn die ze produceert. Het fruitkarakter geven zij meer ruimte door evenwichtige en gebalanceerde houtrijping toe te passen.

De start van het Wine Estate dateert uit 1691. In 2000 werd het landgoed gekocht door de huidige eigenaren en gerenoveerd zodat het voldoet aan alle eisen en moderne technieken van deze tijd. Door het doen van significante investeringen in wijngaarden en de kelder, met aandacht voor elk detail en een compromisloze aanpak voor de beste manier voor viticultuur en het wijnmaken geeft het hen de mogelijkheid sublieme wijnen en milieuvriendelijke besparingen te realiseren. Asara streeft naar een beter milieu en arbeidsomstandigheden en dit geven zij uiting doormiddel van zich aan te sluiten bij diverse instanties voor eerlijke arbeid zoals Fair Trade en Wieta. Een andere inspanning is het filteren van regenwater zodat zij het als schoonwater kunnen gebruiken op het gehele landgoed en wekken zij ook eigen energie op. Eind van 2017 zal Asara het certificaat voor Organic wijnbouw ontvangen.

De wijnen van Asara doen geregeld mee in internationale wijncompetities waarbij ze ondertussen een lange lijst met diverse awards hebben ontvangen.

Asara Wine Estate