Log in als bestaande klant

Bodegas Viña Solorca

De roots van Bodegas Viña Solorca liggen in Roa, in DO Ribera del Duero. Een van de beste Spaanse regio’s als het gaat om klimaat, vruchtbare bodems en andere specifieke factoren goed voor wijnbouw. Sinds de oprichting in 1998 is de filosofie van dit relatief  kleine wijndomein het laten groeien en bloeien van wijnstokken onder perfecte omstandigheden, het maken van kwaliteitswijnen en bewaken van het wijnambacht, dit alles volgens traditioneel recept. Dit betekent wijngaardverzorging en oogst van de druiven met de hand, persen, fermenteren in kelders en ouderen op houten barrique en rijping op fles in de ‘Bottle Bedroom’.

Wanneer je baanbrekend, gedurfd en trouw bent aan je signatuur weet je in deze uitstekende wijnregio je te plaatsen tussen de grote namen en top van wijnproducenten in Ribera del Duero. Dat is precies het bloed van de familie Balbás Arroyo, eigenaar en wijnmakers pur sang van Viña Solorca. Met verve en temperament organiseert José Víctor Balbás Arroyo vandaag de dag dit familiebedrijf. Zijn jarenlange wijnervaring en passie voor het product wordt aangevuld met dat van de rest van het team, ieder met zijn of haar aansluitende competenties. De uitdaging van elke dag bestaat uit de verbetering van kwaliteit, bewaking van de reputatie van de wijnen en de nauwlettende verzorging van elk detail gedurende het proces om zo die plaats tussen de groten te blijven behouden.
Gelukt? Subliem zo gezegd!

Viña Solorca heeft een totaal van 72 hectare wijngaard rondom de kelders liggen. Allemaal aangeplant met de beroemde Tempranillo variëteit. Het karakter van hun wijnen wordt mede bepaald doordat de wijnstokken zowel jong als oud zijn: de gemiddelde leeftijd van de wijngaarden ligt tussen 30 en 40 jaar oud.
Diepgang, fruitkarakter en fluwelen tannine omschrijven deze wijnen van Bodegas Viña Solorca het beste. Proef het Spaanse temperament in deze collectie zelf maar eens!

Bodegas Viña Solorca