Log in als bestaande klant

Cave de Bissey

De kelder van Bissey is misschien wel de meest bekende Cave Cooperative van Frankrijk, opgericht in 1928 als een van de eerste van een coöperatie wijnboeren en daarmee de oudste in Côte Chalonnaise. De oprichter, de heer Ozanon, was de voorloper en oprichter van de wijncoöperatie. Deze unie bood veel voordelen als de wijnboeren zich zouden groeperen: meesters van wijnbereiding, samenvoegen van viticultuur en een gezamenlijke marketing van de individuele wijnhuizen op de markt.

In 80 jaar heeft Cave de Bissey haar karakter weten te behouden in de oorspronkelijke structuur. Ondanks de omvang blijft het persoonlijk en op menselijke schaal. Het is nog steeds een vriendelijke en familiaire sfeer die de wijnboeren met een gemeenschappelijk doel drijft: respecteren voor het terroir tijdens de productie van wijnen in combinatie met kwaliteit en authenticiteit.

Cave de Bissey ligt op 18 kilometer van Chalon, tussen de Côte de Beaune en Mâconnais, met andere woorden: in het hart van de Côte Chalonnaise! De wijnstokken bloeien op de vele hellingen rondom het dorp. Neem gerust de tijd voor een glas van hun schitterende klassieke witte Bourgogne of laat u blij verrassen door een verkwikkend glas top Crémant de Bourgogne van Bissey.

Cave de Bissey