Log in als bestaande klant

Domaine du Château de Citeaux

 “We erven de aarde niet van onze ouders, maar we lenen het van onze kinderen.” 

 Saint-Exupéry  

Aan de voet van het prachtige oude kasteel Citeaux liggen de wijngaarden van familie Bouzereau, in het hart van het dorp Meursault. Wijnbouw en wijnbereiding is al negen generaties lang een echte familietraditie. Sinds 2006 staat Philippe Bouzereau aan het hoofd van dit wijndomein, dat hij het met passie leidt. Zijn vakkennis en gedrevenheid komen tot uiting in de ontwikkeling van grote Bourgogne wijnen.

Van Aloxe Corton in het noorden van Bourgogne tot aan Santenay in het zuiden, langs Beaune, Auxey-Duresses, Meursault en Chassagne-Montrachet liggen de vele kleine percelen van Domaine du Château de Citeaux, als mozaïek verspreid. Met bijna 18 hectare wijngaarden geclassificeerd als Appellation d’Origine Contrôlée, beslaat het wijndomein vijf dorpen in productie en geeft dit de familie Bouzereau de gelegenheid om 20 Cru’s uit de traditionele druivenrassen Pinot Noir en Chardonnay te vervaardigen met elk hun eigen bijzondere stijl.

De uiteenlopende terroirs zijn de handtekening van de uniciteit van elk van de wijnen. Zich bewust van hun rijkdom aan unieke grond, probeert de familie zoveel mogelijk het mechanische en chemische ingrijpen te beperken voor het behoud van het karakter van elk perceel en de druivensoort die wordt verbouwd. Door enkel gebruik te maken van organische meststof en compost behouden de druiven hun goede kwaliteit. Zelfs het ploegen en oogsten van de wijnstokken gebeurt traditioneel met de hand. De top van Bourgogne proeft u zeker in de wijnen van Domaine du Château de Citeaux!

Domaine du Château de Citeaux