Log in als bestaande klant

Maison Pascal Bouchard

“Passion – Emotion – Tradition”  

Ben je opzoek naar de finesse en de kenmerkende mineraliteit die een goede wijn uit Chablis heeft? Dan zit je bij Pascal aan de juiste tafel! In de wijnen van Pascal Bouchard vind je niet alleen deze maar ook speelse levendigheid, zachtheid, balans en enorme kwaliteit. Wat nog maar 150 jaar geleden geheel bedekt was door zee, is nu een uniek stuk kostbaar wijnbouw gebied genaamd Chablis. De zee heeft hier een bijzonder rijke bodem achtergelaten wat voornamelijk bestaat uit mergel en kalksteen. Daarbij bevat het een aanzienlijke hoeveelheid kleine, kommavormige versteende oesters ofwel Exogyra Virgula genaamd. Deze fossielen dragen bij aan de kenmerkende mineraliteit waar de wijn zo bekend om is. Maison Pascal Bouchard is ideaal gelegen in het hart van het wijnbouwgebied Chablis en heeft een uitzonderlijk noordelijk terroir. Je vindt hier alleen wijnen gemaakt van Chardonnay. 

Saai? Absoluut niet! Wat een smaakvol avontuur is het zodra je de wijnen van dit wijnhuis proeft. Gedreven door passie om de mooiste uiting te geven aan Chardonnay van de Chablis bodem, de mineralen en het fruit te laten stralen alsof het op Broadway in de schijnwerpers staat. Elke wijn neemt je mee op een droomreis van smaak en geeft je een luxueus gevoel. 

Het proeven van wijnen van Pascal Bouchard staat altijd garant voor passende emotie . De elegantie van de serie Bouchard komt voort uit het vakmanschap van de wijnmaker en zijn team. Bij hen gaat traditie misschien nog wel voorop, maar nooit zonder respect voor natuur, kennis van terroir en uitrusting met ultra moderne machines die zij hebben aangepast op hun drang naar perfectie Ze gaan dan ook al wel even mee. Begin van de 20e eeuw startte het wijnhuis met 7 hectare en is nu uitgerust met zo’n 32! De wijngaarden beslaan de mooiste stukken van Chablis. 

De familie werkt hard voor de allerbeste kwaliteit Chablis, je ervaart het typische karakter van de streek en de authenticiteit van hun ambacht in al hun wijnen. Dat is gegarandeerd!  

Maison Pascal Bouchard