Log in als bestaande klant

Marisco Vinyards

Dit is een wijn met een verhaal! Weliswaar gebaseerd op een schandalige familiegeschiedenis, maar afstammeling Brent Marris viert het met verve in een van de top-wijnen van zijn wijnhuis. Zijn Kings Serie is een ode aan zijn oorspronkelijke familienaam Marisco.
In de 12e eeuw leefde William de Marisco, bastaardkind van Koning Henry de 1e van Engeland en voorvader van Brent Marris. William bewoonde met zijn familie het eiland Lundy voor de Zuidwestkust van Engeland. De relatie tussen familie de Marisco en het Koningshuis in die tijd was kortgezegd stormachtig. Het was doordrenkt met intriges, afpersingen, gunstelingen, romances en verraad.  Om de Monarchie tegen de muiterijen en piraterij te beschermen liet Henry de 1e William een legioen vormen en aansturen, in ruil daarvoor kreeg hij een fort om in te wonen en passende rijkdom om van te leven | The King’s Favour. William werd populair en zijn aanzien steeg. Totdat hij onterecht berecht werd met 17 van zijn handlangers voor een moordpoging op de Koning. Hoogverraad, zo oordeelde de met afgunst vervulde Koning Henry III. William kreeg als enige van de 18 boeven een speciaal doodvonnis en werd gevierendeeld, elk lichaamsdeel werd naar een windstreek van het eiland verstuurd. | The King’s Wrath. Hiermee hoopte de Koning zijn aanzien en positie als heerser te vestigen.

Brent Marris groeide zelf op tussen de allereerste wijngaarden in Marlborough, geplant door zijn vader. Het wijnmaken is zogezegd met de paplepel in gegoten. Als jonge wijnmaker was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van twee belangrijke wijnmerken in Nieuw-Zeeland, namelijk Oyster Bay en Wither Hills. Na deze geslaagde projecten werd het tijd voor zijn volgende avontuur en lang gekoesterde wens; een eigen wijnhuis, een echt familie erfgoed wat generaties lang moet blijven bestaan. Door gebruik te maken van zijn diepe bron van kennis en gevoel voor kwaliteit, selecteerde Brent een aantal uitstekende lokale wijngaarden als basis voor deze onderneming - Marisco Vineyards werd opgericht in 2003. Wij zijn trotse wijnimporteur van zijn nieuwe label Curious Kiwi en de met Awards beplakte Kings Serie!

Marisco Vinyards