Log in als bestaande klant

Rioja Vega

Tijd wordt waarde, dat is de oorsprong van deze wijnmaker. Nog voor de tijd waarop de ‘Denominación de Origen Calificada’ het garantie keurmerk van kwaliteit werd, heette dit wijnhuis al Rioja Vega. Een benaming die nu wordt beschermd in het keurmerk. Rioja Vega is het enige wijndomein in Rioja dat haar naam mocht behouden en is vandaag de dag een van de weinige producenten waarvan wijnbouw en traditie teruggaat naar het begin van wijncultuur in deze uitstekende Spaanse regio. Dat waren de jaren dat de Franse wijnmeesters (vanwege de druifluis Phylloxera die de wijngaarden verwoestte) hun land ontvluchten en kozen voor Rioja. Zij wisten dat de nabijheid van de Ebro, de arme bodems en het mooie klimaat de perfecte ingrediënten waren om uitzonderlijke wijnen te produceren.

Tijdens die jaren was Felipe Ugalde de pionier, die later zijn krachten bundelde met de Familie Muerza. Zo profiteerden zij samen van de kennis, kunde en het unieke terroir, wat later werd doorgeven aan zijn erfgenamen. 125 jaar zijn voorbijgegaan en door verder te gaan met de dezelfde filosofie en traditie, heeft Rioja Vega gestaag wijsheid, ervaring en kennis verworven. Door aanpassingen aan de technologische vooruitgang en onderzoek naar de viticultuur slagen zij erin om een brede waaier van wijnen aan te bieden in topklasse.
De filosofie van Rioja Vega is voor het behoud van de karakteristieke smaken van de druiven vanuit de oude wijngaarden wat zij willen overbrengen in het glas. Rioja Vega vat wijn volledig samen als een middel om mensen samen te brengen en te verbinden. Wijn is een passie voor hen en het enige doel is om deze passie te delen met mensen zodra ze hun wijnen proeven.

Rioja Vega