Log in als bestaande klant

Vignerons Catalans

Een wijncoöperatie met een droom, zo kunt u Vignerons Catalans het beste omschrijven. Geen romantisch Château of charmante Domaine, maar voor kwalitatief goede wijn is dat ook geen vereiste zoals deze coöperatie wel bewijst. Aan het begin van de jaren ‘6o ontstond de droom om wijnen van de toekomst te ontwikkelingen en bekende namen uit de Roussillon-streek te creëren. Dit leidde tot de oprichting van Vignerons Catalans, een coöperatie van samenwerkende wijnproducenten en een waardig wijnpartner.

En die droom kwam uit: de ambitie om te streven naar de beste kwaliteit, gewaardeerde en bekende AOC-wijnen van Roussillon en Languedoc heeft Vignerons Catalans zeker verwezenlijkt. Het heeft geresulteerd in meer dan 2.500 producenten, ruim 10.000 hectare wijngaard, een vermogen van 40 miljoen flessen per jaar en 450.000 hectoliter verkochte wijn. Een gigant met een visie wijnliefhebbers te voorzien van goede, smakelijke en verrassende wijnen.

Een smakelijk en kwalitatief goed merk uit hun ambacht is Rafale. Rafale betekent letterlijk windvlaag en verwijst naar de Mistral die in de Roussillon hard kan waaien. De wijngaarden voor deze serie wijnen liggen in het zuiden van Frankrijk, in de bocht onder de Pyreneeën nabij Perpignan. Het klimaat kenmerkt zich hier door veel zonuren, warmte en soms stortregens. De wind zorgt voor verkoeling en draagt mede bij aan een goed klimaat voor wijnbouw en optimale rijpheid van de druiven.

Vignerons Catalans